Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Късен щурм носи радост на “блусарите”

1 min read

След изключително равностойни първи шест ининга на ст. “Октомври”, по 2 ръна в седмия и осмия ининг бяха достатъчни за Блус за успех срещу Юнак в неделя. Не само това, но и победата беше гарнирана с безпроблимно представяне на стартъра Евгении Чернозимски, който изигра 9 ининга и направи рекордните за сезона 16 страйкута. Бейзболният екшън беше пълен през уикенда не само в неделя, но и в страхотен реванш между Койоти и Атлетик в събота, завършил с драматична победа за дупничани с 12:11 и сезонен sweep.

Юнак имаха контрол в началото на мача, като не допуснаха точка в първите четири ининга. В първата част “юнаците” откриха резултата след бънт на Кирил Юпев и достигане след грешка на първа, като Илиян Драгоев се ръзписа. В следващия ининг Юнак удвоиха след RBI двоен хит на Кирил Стефанов за рън на Александър Спасов.

В петия ининг Димитър Насъпов върна точка за Блус с RBI сингъл за рън на Александър Насъпов, а Стефан Бешков изравни с RBI двоен хит, като през хоума мина Димитър Насъпов.

Но “блусарите” не спряха там. След двойния си хит, самият Бешков също отбеляза рън, дошъл след хит на Захариев, и направи обратът пълен. Авансът за Блус не беше на лице за дълго, като Кирил Стефанов отново батира за рън в шестия, като отбелязалия беше Вилян Спасов.

В седмия ининг Блус отново поведе чрез RBI сингъл на Бешков и RBI граундаут на Захариев, а в следващата част Каращранов и Д. Насъпов допринесоха с още 2 точки, давайки преднина на Блус, който символичните домакини повече не изпуснаха, побеждавайки със 7:3.

Успехът на Блус се дължеше главно на питчъра Черноземски, който за цял мач допусна само 6 хита и 3 ръна, но най-впечатляващото бяха неговите 16 страйкаута. За Юнак, на възвишението започна Венцислав Иванов, който изигра стабилни 5 ининга, допускайки 6 хита и 3 ръна, с 4 страйкаута. Замени го Денис Димитров, който за 3 ининга допусна 5 хита и 3 ръна, също правейки 4 страйкаута.

В нападение Бешков и Насъпов победоха Блус с по 3 хита и 2 RBI. Крум Захариев също записа 2 RBI. Същото направи и Кирил Стефанов за Юнак.

Ден по-рано, на ст. “Левски” в Дупница, Койоти удържаха Атлетик, които отбелязаха 3 ръна в деветия, но-загубиха с 1 разлика, 11:12. Кирил Ананиев беше изваден без да запише аут в своя старт за Койоти, но Антон Димитров го замени с 8.1 ининга, в които инкасира 9 хита и 6 ръна. Иван Гърнев продължи да доминира на батиране – след 4-4 миналата седмица, сега Гърнев удари 3 хита и се отчете с 2 RBI.

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.