Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Шест поставени отбора казаха “Чао” на бейзболния турнир

1 min read

Флорида Стейт, СК Стейт и Станфорд отпаднаха в най-ранната фаза на Турнира на NCAA – регионалните кръгове. Отборите поставени под №6, 16 и 2 не оправдаха очакванията, Флорида Стейт дори загуби и двата си мача, които изигра.

Отборът от Щатския университет на Флорида започна своята пресявка под №6 в схемата, в група с Оклахома, Мисисипи Стейт и Самфорд. Още в първия ден имаше изненади, като Оклахома размаза Мис Стейт с 20:10, а Самфорд сензационно победи Флорида Стейт с 7:6. Във втория ден Флорида Стейт и Мисисипи Стейт се срещнаха в елиминационен мач от схемата на загубилите. Флорида Стейт поведоха с 2:0 до деветия ининг, последва 2 часа без игра заради дъжд. След прекъсването, Семинолс оставиха на хълмчето питчъра Дрю Париш, който изигра напълно безпощадни осем ининга, и ФлоСтейт изхвърча след walk-off троен хоумрън в затварянето на деветия.

Но това не беше всичко от кръга. В мач за класиране на регионалния финал Оклахома би Самфорт, 4:0, а Булдозите трябваше да отидат на нов елиминационен мач с участието на Мисисипи Стейт, който другите Булдозите от Старквил спечелиха с 9:8 и изхвърлиха сензацията. Последва финал, който по правило ще се преиграва днес след победа на Мисисипи Стейт с 13:5 като отбор от схемата на загубилите.

Същата съдба сполетя и Северна Каролина Стейт. След загуба на старта от четвъртия в регионала, Арми, с 1:5. СКС се върнаха след победи над Нортийстърн и отново Арми, но за жалост на финал срещнаха втория Оубърн, който, воден от потенциалните избор №1 на таз вечершния драфт Кейси Майз, спечели първите си два мача с 13:4 и 12:1, а във финала надделя с 15:7.

Станфорт, поставени пад №2 в общата схема, според много един от най-постоянните отбори през редовния сезон, също отпадна сензационно. Кардинал имаха нужда от 13 ининга за победа над Райт Стейт, но след това загубиха на два пъти от Кал Стейт Фулъртън, като веднъж се спасиха от елиминация с победа над Бейлър. Така КСФ стегна своя 14-ти “Супер регионален” кръг – най-много сред отборите в тазгодишните плейофи.

Още три поставени отбори отпаднаха рано. №10 Клемсън загуби на два пъти от Вандербилт и отпадна на своя земя, №15 Коустъл Каролина пък загуби своя регионален кръг за сметка на Вашингтон. Регионалният краг на КК беше в същия поток на този на №2 Станфорт, което означава, че се оформа СР кръг между два непоставени отбора – Вашингтон и КСФ – като ще имаме и поне един на Колежанските Световни Серии.

Подобен сблъсък може да се оформи и по нагоре в схемата. След отпадането на Фло Стейт, победителя между Оклахома-МисСтейт ще се изправи срещу Ванди.

Мачове днес:

от 20:00 ч.

Финали, първи мачове:

№4 Мисисипи – Тенеси Тех

№8 Джорджия – Дюк

№1 Флорида – Флорида Атлантик

Южна Каролина – СК Уилмингтън

Финали, реванши:

Оклахома – Мисисипи Стейт

 

“Супер регионален” кръг, 8-11 юни, оформени мачове:

№3 Орегон Стейт – №14 Минесота

№6 Северна Каролина – №11 Стетсън

Калифорния Стейт Фулъртън – Вашингтон

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.