Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Избранник на Детройт прати Тексас в Омаха

1 min read

Коди Клеменс, син на легендата Роджър Клеменс и изборът на Детройт Тайгърс в третия кръг на Драфта, удари три хоумръна в три мача в т. нар. “Супер регионален” кръг, в който Тексас победиха Тенеси Тех с 2-1 победи и си осигориха 36-то участие в Колежанските Световни Серии.

Лонгхорнс загубиха съвсем сензационно първия си мач срещу Тенеси Тех с 5:4. Отборът на ТТ никога до сега не е участвал в Колежанските Световни Серии. Последва бърз отговор на Лонгхорнс – победа с 4:2 в неделя.

В мач №3 Тексас взеха бърза ранна преднина, благодарение на RBI дабъл на Рейнолдс и два единични хоумръна на Клеменс и Петренски. “Златните орли” намалиха пасива си на половина, връщайки две точки в четвъртия ининг. Бъдещият трети бейзмен на Балтимор Тревър Путзиг удари RBI единичен хит за рън на Строхшайн, а Гарза се отчете с RBI сакрифайс флайаут в десния аутфилд за рън на Калейвахея.

В края на шестия ининг Шоу отбеляза unearned рън на Лонгхорнс, който подпечата победата за Тексас, като помогнаха и оставени хора на втора и трета в деветия ининг от Тенеси Тех, и първо участие от 2014 г. насам за шесткратните шампиони от гр. Остин, чиято последна титла беше през 2005 г.

Тексас завършиха мача с 9 хита, като четирима играчи удариха по 2, а Рейнолдс се отчете с 2 RBI. Тенеси Тех пък регистрираха 5 хита, дело на пет различни играчи.

На възвишението, петата си победа в турнира записа италианецът Матео Бочи (П, 5-1), като за 5 ининга допусна 4 хита и 1 рън, и направи 3 страйкаута. Алекс Хърли (З, 8-5) загуби старта си, хвърляйки само 3 ининга, в който инкасира 5 хита и 4 ръна, правейки и 3 страйкаута.

Така завършва исторически сезон за Тенеси Тех. През него те имаха ней-продуктивното нападение в цялата Първа Дивизия на NCAA – 9.8 ръна на мач и коефициент на батиране .332. Другият повод за радост бяха рекордните осем избрани играча в Драфта – най-високо беше избран питчъра Итън Робъртс от Чикаго Къбс в четвъртия кръг.

Говорейки за Драфта, едно е сигурно – няма да гледаме избор №1 в Омаха. Това стана след като усилията на Оубърн се оказаха недостатъчни, въпреки че “тигрите” бяха на много малко от отстраняването на шампиона и лидер в схемата Флорида, след като изравни серията с успех в неделя с 3:2 след walk-off RBI единичен хит на Джарвис.

В мач №3 в понеделник ролите напълно се обърнаха. Отново крайният резултат беше 3:2, обаче сега съдбата подаде рамо на “алигаторите”. След невероятен релийф от Дейвис Даниел, изтраял 5.1 ининга, при резултат 2:2 в затварянето на 11-тия ининга, Остин Ленгуърти удари топка, отбила се отръкавицата на десния аутфилдър Стивън Уилиямс, която резултира в победен хоумрън за магическа победа за Флорида.

Първият мач от серията ни предложи пряк мач между Кейси Майз (З), избор №1, и Брейди Сингър, също избор в първия кръг.

Приказките на неранкираните отбори продължиха, като Вашингтон надви Калифорния Стейт (Фулъртън), а Мисисипи Стейт пък победи Вандербилт. Единствените серии в СР кръг, които завършиха в два мача, бяха победите на Орегон Стейт и Северна Каролина над Минесота и Стетсън. Всички друге серии се нуждаеха от три мача, за да определят победител.

 

Колежански Световни Серии, първи кръг, програма:

събота, 16-ти юни

22:00 Северна Каролина – Орегон Стейт

03:00 Вашингтон – Мисисипи Стейт

неделя, 17-ти юни

21:00 Тексас – Арканзас

02:00 Флорида – Тексас Тех

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.