Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Адли наказа Арканзас, “бобрите” с първа титла от 11 години

1 min read

Орегон Стейт спечели първата си колежанска титла по бейзбол от 2007 г. с победа 2-1 мача във финалната серия на Колежанските Световни Серии. “Бобрите” трябваше да потреперят много, минавайки между капките след непростима грешка на Арканзас, но имаха в действие кетчъра Адли Ръчман.

В мач №2, след победа на Арканзас с 4:1 в първата среща, и преднина на Рейзърбекс 3:2 в деветия ининг, при 2 аута съвсем рутинен флайбол във фаул територията беше изпуснат от първия бейзмен на Арканзас Гейтс. След това ОС наказа грешката на Арканзас по жесток начин, отбелязвайки 3 ръна в деветия, дело на Грайнър, Ларнак и Ръчман, и спечели с 5:3, вкарвайки серията в трети решаващ мач, играл се в четвъртък, вместо в сряда, заради отложения мач №1 в понеделник заради дъжд в района на Омаха, Небраска.

Мач №3 мина под абсолютната доминация на Бийвърс, които водеха от началото на мача до края. Те вкараха две точки в първия, след като Адли Ръчман удари RBI сингъл в ляво за рън на Грайнър, докато Ларнак отбеляза след достигната база на Гретлър след грешка.

В затварянето на третия ининг отново Адли си застъпи за отбора си, удряйки RBI единичен хит в ляво за точка на Грайнър. Гретлър вкара Ръчман след сакрифайс флайаут в петия, а Тейлър оформи крайния резултат с RBI сингъл в осмия за рън на Гретлър.

Кевин Абел. Запомнете името.

Кевин Абел – първокурсникът – хвърли цял мач за Орегон Стейт, допускайки само 2 хита и 2 бази за боли, и правейки 10 страйкаута, завършвайки сезона с баланс 8-1 и 2.88 ERA.

Орегон Стейт удари общо 7 хита, като най-ефективната част в реда на батиране беше между 2 и 4, като Грайнър отбеляза 2 ръна, Лърнак се отчете с хит и рън, а Адли Ръчман удари 3 хита, 2 RBI и отбеляза точка. Двата хита на Арканзас бяха на Гранд Коч и Кейси Мартин.

С невероятното си представяне, Кевин Абел си заслужи наградата на D1Baseball.com за Първокурсник на годината. Междувременно, друг питчър на Орегон Стейт, Люк Хаймлих, който изигра четвърти пореден страхотен сезон, ще се раздели с университета с неясно бъдеще. След спорни събития извън терена, в които беше замесен миналата година, той не беше избран в общо 90 кръга на Драфта на МЛБ за 2017 г. и 2018 г. Той остава свободен агент, а главен претендент според слуховете е Канзас Сити.

Това е трета титла в NCAA за Орегон Стейт Бийвърс, след двете последователни през 2006 г. и 2007 г., като победи Северна Каролина и в двата финала, първо в три мача, после с 2-0 победи. Миналата година, “бобрите” отново бяха жертва на малшанс, губейки от TCU на полуфиналите.

Арканзас стигна втория си финал, след загубата от Калифорния Стейт (Фулъртън) през 1979 г., от общо 30 достигнати участия в плейофи и 9 Колежански Световни Серии.

Геройствата на Адли Ръчман не спират до тук за лятото, като той ще се присъедини към Националния колежнаски отбор на САЩ за серии с Тайван, Япония и Куба, а после към редовната лятна колежанска лига.

Не спира и участието на отбори от NCAA, като Канзас Джейхоукс, които завършиха предпоследни в конференция Big 12 с баланс 27-30 (8-15), и останаха далеч от плейофите, ще представят САЩ на Световното университетско първенство по бейзбол от 7-15 юли в Тайпе, Тайван. Американците са в група с Хонг Конг, Русия и Япония.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.