Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

АЛ се наложи в рекорден слъгфест

1 min read

Американската лига спечели шеста поредна победа в 89-тия Мач на Звездите на МЛБ, побеждавайки Националната лига с 8:6 в 10 ининга в мач, който постави нови рекорди за Лятната класика.

Стартъри за двете лиги бяха Макс Шързър (ВАШ) и Крис Сейл (БОС). Още във втория ининг АЛ поведе, като Арън Джъдж удари хоумрън на Шързър, а в следващия ининг същото направи Майк Траут, този път на Джейкъб ДеГром (НЙМ).

В затварянето на ининга кетчъра на Чикаго Къбс Уилсън Контрерас върна рън със свой хоумрън, а Тревър Стори (КОЛ) върна паритета с нов бег флай в седмия ининг.

Хеан Сегура даде преднина от три точки в осмия, като удари троен хоумрън. Равенството в редовните девет ининга дойде след хоумъри на Кристиян Йелич от Милуоки и двоен на Скутър Джинет от Синсинати.

Така за втора поредна година звездната среща стигна до допълнителни ининги, а в самото начало на десетия ининг съотборниците в Хюстън Алекс Брегман и Джордж Спрингър. Сегура продължи делото на отбора си с единичен хит, Мич Морланд (БОС) го придвижи до трета със сингъл хит. Така дойде и единственият рън в мача, който не е в следстие на хоумрън, като Майкъл Брантли (КЛИ) отчете RBI сакрифайс флайаут и позволи на Сегура да отбележи. Хоумръна на канадския ветеран на Синсинати Джоуи Вото се оказа недостатъчен и НЛ загуби за шеста поредна година.

Победата отиде при влезлия за деветия ининг Едуин Диаз (СИА), докато със сейв се отчете Джей Ей Хап (ТОР), въпреки че и двамата допуснаха по хоумрън.

Загубата пое Рос Стриплинг (ЛАД), който допусна четири хита в десетия, включително и двата хоумръна на Брегман и Спрингър, които напомниха на феновете на Лос Анджелис Доджърс за кошмара в Световните серии, като Брегман удари печеливш хит в легендарния мач №5, а Спрингър игра ключова роля в седмата среща с троен хоумрън.

Единствените хитъри с по 2 хита бяха резерви на АЛ – Спрингър и Сегура, а АЛ надигра по-страрата лига в нападение с 13 на 7 откъм хитове.

Преди този мач двете лиги имаха напълно равни показатели – в 88 мача, по 43 победи за двата отбора и 2 равенства, по 361 отбелязани ръна за двата отбора. Вече тънкото предимство е на страната на АЛ.

Друга важна история от мача беше Мани Мачадо, след месеци на слухове, преди мача беше потвърдено, че срещата на Звездите е последното му появяване с екип на Балтимор. Мани Мачадо ще премине в Лос Анджелис Доджърс.

Мачът постави рекорд за най-много хоумръни в един мач, като двата отбора удариха общо 10 топки извън болпарка, по 5 за всеки отбор. Хоумръна на Алекс Брегман, който изведе АЛ напред в 10-тия, му донесе наградата на MVP.

МЛБ се завръща със Сейнт Луис-Чикаго Къбс на 20-ти юли от 03:00ч.

 

1 thought on “АЛ се наложи в рекорден слъгфест

Comments are closed.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.