Sun. Feb 23rd, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Брюинс са на върха за 12-ти път след велик колапс на Оклахома

1 min read

Софтболният отбор на UCLA спечели за рекорден 12-ти път титлата в NCAA след победа с 2-0 мача над фаворита и първи поставен в турнира Оклахома. След погром с 16:3 в първия мач, Брюинс довършиха започнатото с драматичен успех във втората среща с 5:4. Питчърът Рейгъл Гарсия написа история, взимайки победата в кръгчето и в двата мача.

Герой в драматичния втори мач беше второкурсничката Кинсли Уошингтън, която удари RBI единичен хит с 2 аута в затварянето на седмия ининг, позволявайки на Джаки Пробър да донесе 118-тата титла на калифорнийския университет в колежанските спортове.

Именно Гарсия (П, 29-1) заслужи приза за Най-ценен играч на Женските Колежански Световни Серии. Тя хвърли цели мачове и в двете срещи, като във втория тя инкасира 8 хита и направи 4 страйкаута. Записа и един хит, който беше хоумрън в първия мач.

Загубата идва след страхотен сезон на Оклахома от много играчи, повечето от които не бяха на познатото ниво във финалната серия. Жизел Хуарес (З, 29-5) направи 7 страйкута за 6.2 ининга, а Сидни Ромеро удари хоумрън в третия ининг.

В Отбора на турнира, освен Гарсия, бяха част още трима от UCLA – Бъба Нисълс, Алайжа Джордън и Уошингтън. Бри Тауталафуа пък беше сред най-продуктивните на батиране, удряйки 3 хита от 3 батирания.

Успешът в Сериите е първи за “мечките” от 2010 г. насам, когато надвиха конференциалния съперник Аризона, отново в два мача. UCLA продължават да са загубили само 7 от 20-те си участия във финалната серия на WCWS.

Догодина Брюинс запазват ядрото на тима си, като Гарсия се връща с шанса за безпрецедентна трета поредна награда Играч на годината в  NCAA, докато Джордън, Уошингтън и Никълс имат още две години в програмата, докато по-важните загуби са първата база Тейлър Пак и Тауталафуа. Сидни Ромеро пък напуска Оклахома в посока професионалния Флорида Прайд.

“Липасата на егоизъм и отборната игра бяха главните фактори за успеха ни.” каза треньорът Кели Иноуе-Перес след найната победа №600.

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.