Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Милуоки – Синсинати едно от топ съперничествата тази година

1 min read

През последните два сезона сезона може би никое дивизионно дерби не ни е предложило повече спиращи дъха срещи от това между Синсинати Редс и Милуоки Брюърс. И двата отбора са в битката за титлата в Централната дивизия на Националната лига и притежават достатъчно топ играчи в двете части на играта. Но нещата не бяха винаги по този начин.

Изкачването за Милуоки започна преди миналия сезон с едно от най-важните попълнения в историята на отбора от Уисконсин. Тогава отборът, който беше критикуван за липсата на стартъри, привлече като свободен агент подценения младок и бивш аутфилдър на Маями Крисчън Йелич.

Всички знаем какво се случи с Йелич – MVP на НЛ, лидер по батиране и хоумръни за 2018 г. Сега играчът от сръбско потекло е считан за един от най-добрите състезатели в Мейджър Лийг Бейзбол, водейки към момента лигата по хоумръни и OPS. Част от попълненията онази зима беше и Лорензо Кейн, един от най-добрите дефанзивни аутфилдъри в НЛ.

Друг много важен ход бе и Майк Мустакас. Опитен играч, който бързо се измъква от лоши периоди, Мустакас един от най-добрите батъри в статистически план в последните три сезона и ще бъде част от Мача на Звездите за втори път в последните три години.

Ето и мястото на Зак Дейвис, може би най-голямата разлика между един подобрен тим на Милуоки този сезон и предшественикът му, който едиствено с Шасин и Андерсън като по-дълги стартъри, достигна до седем мача срещу ЛА Доджърс във финала на НЛ. Именно там “пивоварите” загатнаха за един повече от интересен начин на използване на булпена, Булпен Ден на едно ново ниво.

Тук Дейвис прави разликата. Сега Милуоки оставя своя булпен много по-свеж имменно имайки услугите на Шасин, Андерсън и Дейвис, всеки от които е оставен от мениджъра Крейг Консил да изиграе колкото се може повече ининги. Страхотните кампании на тези тримата резултират и в страхоти сезони за Мат Алберс и Джош Хейдър, като последния е почти непробеваем през 2019 г.

Зак Дейвис (7-2) е осми по ERA (3.24) и 28-ми в МЛБ по изиграни ининги с близо 91, с 29 по малко лидера Макс Шързър.

Сега посрещнете Синсинати Редс…

В своя 150-ти юбилеен сезон, най-старият професионален бейзболен отбор дава на феновете си невиждана отдавна надежда. Всичко започна с един много агресивен трансферен пазар и сделка с Доджърс, която доведе сред няколко играча Алекс Хил (впрочем за трима важни играча на ЛА Синсинати даде само… Хоумър Бейли). Последваха тренсфери като свободни агенти на Танър Роарк и Сони Грей.

И вече Синсинати имат най-добрата ротация в дивизията. Което е странно, имайки впредвид, че отбор се похвали през март с най-доброто възвишение в НЛ Център, но това не бяха Редс, ами Питсбърг. Обещаното не се сбъдна след контузии на Джеймисон Тайлон и Тревър Уилиямс и сега, благодарение главо на Джош Бел сред няколко заподозрени, “пиратите” са по-скоро офанзивна сила в Средния запад.

За мнозина “Голямата червена машина” направи нещо невъзможно. В началото на миналата година Синсинати имаше най-слабия старт в клубната история, уволни мениджъра Брайън Прайс, отбора регистрира подем с Джим Ригълман и сега Дейвид Бел не просто беше част от привличането на много отбора, ами показа че е готов да нагажда отбора повреме на сезона. Началото на сезона беше под очакванията за Редс, което най-вече се дължеше на тихо нападение.

Бел и компания обачи превъзмогват това начало. Нападението не се е подобрило много, но пък хубавото е че то е съставено от много способни играчи като Еухенио Суарез, Дерек Дитрик, Скутър Джинет, Ясиел Пуиг, Ник Сензел и др., които могат да избухнат по всяко едно време. Синсинати батира .239 преди 1-ви юни и .235 след това. Най-слабият .223 при гостувания обаче може да е проблем.

Но нека се върнем на съперничеството. От 29 мача в последните два сезона само три са завършили с повече от 5 ръна разлика.

Междувременно на първо време ще се помни историческите два (!) “цикъла” на Крисчън Йелич. С двата си цикъла през 2018 г. Йелич стана първият играч в историята с два цикъла в рамкита на един сезон срещу един и същ отбор. Първият мач то тази поредица обачи заслежава повече внимание.

Вижте, ако имаше повече внимание върху това, което се пече в Синисинати тогава, онази среща щеше да бъде запомнена сред най-великите в историята на ст. “Грейт Америкън Болпарк”. На скоро си спомнихме за Мачът “Райън Сандберг”. Е, това представяне на Йелич беше нещо сравнимо на това от члена на Залата на Славата. Тогава Йелич изравни с RBI трипъл в седмия ининг на победата с 13:12 след 11 ининга в най-лудия мач на сезон 2018.

Още две двойки мачове има за показ, че въпреки баланса на Милуоки срещу Редс 20-9 от 2017 насам, серията е винаги т. нар. “бокс офис”. Първият е от преди няколко седмици на ст. “Милър Парк”, завършил с успех 11:9 за домакините след като и двата отбора имаха по един ининг с пет ръна. Милуоки неочаквано разбиха стартъра Луис Кастийо, който напусна в третия ининг, седмица по-късно с успех за Синсинати с 11:7, техния пети пореден, Крисчън Йелич удари 29-тия си хоумрън, а Хосе Иглесиас удали 4 хита.

В предишния мач от серията, в петъчен сблъсък Танър Роарк разби Милуоки с брилянтен мач на възвишението, което не попречи на Йелич да удари нов хоумрън.

Вчера Милуоки надделяха в нов луд мач, с 8:6, благодарение на 30-тия хоумрън за сезона на Йелич. Така аутфилдърът има .595 SLG, като има по-добри показатели срещу Сейнт Луис от отборите, срещу които е играл поне 25 мача.

След като Брюърс поеха водачеството в дивизията битката за короната става все по-ожесточена, а дербито Брюърс-Редс е черешката на тортата.

 

1 thought on “Милуоки – Синсинати едно от топ съперничествата тази година

Comments are closed.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.