Wed. Oct 21st, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

2019 ББЛ Awards by HomerunBG.com: Дуо на Блус с по чифт награди

1 min read

Вчера в новото издание на HomerunBG Podcast редакцията на сайта обяви победителите в шесте категории на наградите на Българската Бейзболна Лига на HomerunBG.

Гласуването бе извършено от по един треньор от седемте клуба в Българската Бейзболна Лига. Представителите на отбори бяха: Юрий Алкалай (Академици), Кирил Стефанов (Юнак), Георги Лачев (Атлетик), Димитър Насъпов (Блус), Данаил Тренев (НСА Лъвове), Ясен Неделчев (Бизони) и Георги Атанасов (Койоти).

И тримата представители на Блус в Отбора на Звездите се окичиха с призове, като доминиращия питчър Евгений Черноземски взе MVP и Най-добър питчър, докато кетчъра на “блусарите” Димитър Насъпов спечели Silver Slugger и Five-Tool Player of the Year. Петър Груев пък си раздели CPOY с завърналия се в Юнак Станил Попов.

Анализ: Преди да видите всичките шест категории, нужно е, в качеството ни на една прозрачна, отговорна и сериозна медия, да изясним няколко неща. Ще оставя настрана факта, че съществуването на традиция като тази е хубаво за вида на Лигата, защото не се стремим към просто това. Говорейки за качеството на провеждане на наградите, с изключение на споделения приз, мисля ще можем да сме горди. Шест много бейзболни и неприпокриващи си категории с номенации, базирани на официалната статистика на ББЛ към GameChanger (калкото и спорно де е нейното качество).

Първо, равенство по какъвто и да е повод не е подходящо и няма място в една сериозен вот. За следващото издание опциите са две – или някакъв тайбрек, или промяна в броя на номинациите (вероятно на две).

Второ, сигурно забелязвате, че двама от гласуващите са състезатели с номинации в наградите (Димитър Насъпов и Георги Лачев). Първоначалните ни избори от Блус и Атлетик бяха Стефан Бешков и Александър Горрин, но клубовете в последствие ни пренасочеха в тази посока. Не е нещо, което ние можехме да контролираме. Но факта, че Лачев не спечели Gold Glove може би показва, че това нямаше влияние.

ББЛ, Награди на HomerunBG.com за 2019 г.:

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.