Sun. Feb 23rd, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Мадон официално е мениджър на Ейнджълс

1 min read

Джо Мадън се завърна у дома. След като „ангелите” освободиха Брад Аусмус след поредна разочароваща година начело, отборът от Анахайм си върна услугите на Мадон, който прекара 31 години в клуба като скаут, мениджър в Майнър Лийг, временен мениджър през 1996 г. и 1999 г. и треньор на пейката между 1994 г. и 2005 г.

Вчера бившият мениджър на Чикаго Къбс подписа своя тригодишен договор, а повече детайли по назначението му ще бъдат разкрити на специална пресконфереция следващата седмица.

В „мечетата” Мадон спечели първата титла на Къбс в Световните Серии от 108 години през 2016 г. и си тръгна от „северняците” с 471 победи и 339 загуби за пет сезона. Преди това той прекара 9 години в Тампа Бей, където поведе „скатовете” до Световните Серии през 2008 г., а в 51 мача начело на Ейнджълс има 27 победи.

Като треньор под ръководството на Майк Скоуша през 2002 г. Анахайм печелят и единствената си титла, докато Мадон е спечелил 54% от мачовете си като мениджър в Мейджър Лийг Бейзбол.

Още след уволнението на Аусмус след 70-92 през сезон 2019 65-годишния специалист стана фаворит за позицията, която формално спечели през миналата седмица, надделявайки над Бък Шоуотър, Джон Фарел и Джони Уошингтон.

„Радваме се, че Джо се връща у дома и че ще дадем на феновете си отново вълнуващ бейзбол с марка ЛА Ейнджълс. Навсякъде той е оставил своята следа и победна култура.” каза генералният мениджър Били Еплър.

Еплър и Мадон ще имат много трудна задача да възстановат продукцията на възвишението на отбора, една година след преподписването на мегазвездата Майк Траут за следващите 12 години. „Ангелите” отчетоха шестия най-слаб ERA с 5.12, повлияни от смъртта на Тайлър Скагс и контузията на Феликс Пеня. Тревър Кейхил пък междувременно се оказа слабо попълнение, докато принудителното залагане на булпен мачове не помогна особено, като реливърите записаха 4.64 ERA.

С назначението на Мадон обаче пада и първата въпросителна в мениджърската въртележка, в която още седем тима са в търсене на мениджър. Само един от тях е в Американската лига и това е Канзас Сити.

Най-желаното има пък без съмнение е бившият шампион с НЙ Янкис Джо Джирарди, който вчера се отказа от възможнастта да води националния отбор на САЩ в предстящия през ноември Premier12.

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.