Thu. Dec 12th, 2019

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Вашингтон с две от две, титлата е все по-близо

1 min read

След две победи в първите два мача от Световните серии, Вашингтон е на чифт домакински успехи от историческата си първа титла в МЛБ. На всичкото отгоре, победите дойдоха срещу двата аса на Астрос – Джъстин Верландър и Герит Кол, като вторият допусна загуба на възвишението за първи път от средата на май.

В първия мач във вторник Кол (З, 0-1) инкасира 5 ръна за 7 ининга, включително и тройни хоумръни на Райън Зимерман и Хуан Сото. Преди това резултатът откри Юли Гуриел чрез двоен хит, който вкара Алтуве, а в петата част Адам Ийтън и Сото направиха резултата 5:1 чрез сингъл и дабъл за 2 точки.

Лийдоф хитърът на Хюстън Джордж Спрингър бе в основата на недовършения обрът на домакините. Първо в седмата част той върна рън с помощта на соло хоумврън в центъра, докато в следващия ининг RBI двоен хит даде шанс на Кайл Тъкър да мине през хоума и да направи разликата в мача едва точка.

След това обаче клоузърът на гостите Шон Дулитъл (С, 1) не даде шанс на „астронавтите”, затваряйки последните четири аута за сейв и победа с 5:4. Стартърът на Вашингтон Макс Шързър (П, 1-0) пък хвърли 5 силни ининга, допускайки само 5 хита и 2 ръна, докато по рън допуснаха също Танър Рейни и Даниел Хъдсън. Патрик Корбин хвърли чист шести ининг – ако проблемите на Хъдсън се превърнат в константа, очаквайте дори още по-често използване на стартърите в булпена.

Едно от нещата, които се очакват като страничен ефект, е преместването на старта на Анибал Санчез от мач №4 към мач №3, което ще отмени питчърския сблъсък между бившите съотборници в Аризона Корбин и Зак Грейнке.

В двата си старта, Санчез (1-0, 0.71 ERA) e допуснал само 1 рън и 5 хита за 12.2 ининга, като един от двата му старта бе повратният мач №3 от Дивизионните серии срещу ЛА Доджърс. Тези успехи обаче не са прецедент – в десен мача в плейофите на МЛБ с екипите на Детройт, Атланта и Вашингтон, Санчез има 2.57 ERA и баланс 3-5.

Мач №2 подлежеше на далеч по-малко коментари – най-вече ако подкрепяте световните шампиони от 2017 г. При равенство 2:2 след шест ининга, Нешънълс отбелязаха общо 9 точки в следващите две части и разгромиха Хюстън с 12:3, взимайки и двата мача в Тексас, нанасяйки шокиращ удар по амбициите на фаворитите, който може да бъде завършен в американската столица.

Разликата в играта на Хуан Сото се отразява и в ефективността в нападение на Вашингтон. Доминиканецът води всички играчи в Есенната класика в коефициент на батирани .571 и дава много сериозни предпоставки за спечелване на наградата за MVP на сериите при успех на Нешънълс.

Джъстин Верландър (З, 0-1) пък вече има 5 загуби в 6 старта в Световните серии, все още търсейки първия си успех, след като допусна 4 точки за 6 ининга. През 2017 г. бившият питчър на Детройт допусна 5 ръна за 12 ининга в победата над Доджърс с 4-3 мача. Верландър стана първия в историята с баланс от 0-5 на най-голямата сцена.

За Вашингтон пък Стивън Страсбург (П, 1-0) продължи успехите си с 6 много силни ининга, в които допусна 7 хита и 2 ръна, гарнирани със 7 страйкаута. От началото на плейофите Страсбург е 4-0 с 1.57 ERA.

Следващ на възвишението в мач №3 за гостите се качва Зак Грейнке, който е далеч от стабилен от началото на постсезона. Грейнке има 6.43 ERA с 2 загуби в три старта – след присъединяването си към Хюстън на 31-ви юли, Грейнке имаше само 1 загуба през остатъка от редовния сезон (баланс 8-1, 3.04 ERA).

Фактор е и нападението на Хюстън, което има втория най-нисък коефициент на батиране в плейофите (.216). Разликата спрямо това на Вашингтон е усезаема, като Нешънълс имат .255 от 13 срещи, с една повече от Астрос.

Следващите три мача са в столицата, където домакините имат нужда от две победи в три мача, за да си подпечатат Трофея на Комисаря. А третата среща е най-добрата им възможност.

Резултати, МЛБ, Световни серии:

Мач №1 Хюстън – Вашингтон 4:5

Мач №2 Хюстън – Вашингтон 2:13

Програма, 26-28.10:

Мач №3 Вашингтон – Хюстън 03:08

Мач №4 Вашингтон – Хюстън 03:08

Мач №4 Вашингтон – Хюстън 03:08

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.