Thu. Dec 12th, 2019

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Тексас се отказват от Кастийо

1 min read

Тексас направиха необичайна сделка с Чикаго Уайт Сокс, която ще има дори по-странни последици. Равносметката: целта на Джон Даниелс е била да увеличи финансите си, налични за попълнения на международния пазар.

В четвъртък Рейнджърс пратиха младия инфилдър Джона МакРейнлодс към ветровития град за сметка на опитния кетчър Уелингтон Кастийо и $250 000 в международни пари. Кастийо, междувременно, имаше и клауза за клубна опция към договора, който подписа с „белите чорапи” миналата зима.

Тексас днес обявиха решението си да не се възползват от опцията за допълнителна година към услугите на кетчъра, който влиза в списъка на 131 сводобни агенти преди отварянето на трансферния прозорец.

Доминиканицът бе втори избор на позицията през изминалия сезон, след сензацията Джеймс МакКан. В 230 батирания, Кастийо регистрира коефициент .209 с 12 хоумръна и 41 RBI. Кастийо дебютира през 2010 г. за Чикаго Къбс, като там прекара пет сезона и половина.

През 2017 г. подписа с Балтимор, но само след година той не се завърна за втория сезон от двугодишния си договор и отново стана свободен агент. Пред декември същата година подписа за два сезона с Уайт Сокс договор на стойност $15 млн., но през 2018 г. бе наказан 80 мача за използване на забранената субстанция еритропоетин.

Генералният мениджър Джон Даниелс и неговият щаб дискутираха повече за това кой ще остане в тима през идния сезон. Хънтър Пенс няма да е сред тях – поне за сега. Въпреки това, добрите новини са вероятното оставане на шортстопа Елвис Андрус, за който Даниелс каза, че не очаква да разтрогне договора си.

Реливъра Шон Кели пък ще бъде освободен от тима по клубната клаузата за opt-out в неговния договор. Кели влезе в 50 срещи за „рейнджърите” и записа 11 сейва. До прекъсването за Мача на Звездите той имаше 3.09 ERA, но прекара време в листата на контузените (IL) и завърши кампанията са с 4.94 ERA.

Предстоящият сезон е много важен за Тексас, като асът на ротацията Майк Майнър влиза в последната година от договора си. Рейнджърс бяха 11-ти от 15 тима в Американската лига с 5.06 ERA, а при неуспешни преговори с Пенс нападението остава без най-добрия си хитър.

Тексас започва сезон 2020 като гост на Сиатъл на 26-ти март 2020 г. Сезонът ще е първи на новия стадион „Глоуб Лайв Фиълд”.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.