Thu. Dec 12th, 2019

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

САЩ и Мексико откриха Premier12 с категорични победи

1 min read

Съединените щати се възползваха от Гранд слам на проспекта на Бостън Робърт Далбек за да разбият Холандия с 9:0 на старта на турнира на WBSC Premier12, който действа и като първа фаза на квалификациите за Олимпийските игри в Токио догодина. Коди Понс (П, 1-0) хвърли 5 безгрешни ининга, допускайки само 2 хита, докато булпенът му не допусна хит.

САЩ удари още 3 хоумръна, дело още на Дрю Уотърс, Брунт Рукър и Джо Адел. Хоумрънът на Рукър беше двоен, докато още една точка вкара Марк Пейтън със сак флай, който вкара от трета база Джейкъб Кроненуърт.

Финалистите от 2015 г. регистрираха 11 хита, като с по два се отчетоха Далбек и Рукър. САЩ откриха група А по впечатляващ начин в Гуадалахара след като през 2015 г. отново победи Холандия на четвъртфинал с 6:1.

Далбек пък прави силно начало на Premier12 след като удари 27 хоумръна в 135 мача на ниво AA и AAA в майнър лийг отборите на Бостън Ред Сокс. Третият бейзмен към момента е пропект №2 на „червените чорапи” според MLB.com Pipeline.

Другото силно звено в състава на САЩ безспорно бе булпенът, който дава в началото задава предпоставки за много силно представяне занапред в турнира. Ноа Сонг, Брукс Паундърс и Клейтън Ричардс хвърлиха феноменални аутинги и затвърдиха очакванията.

Междувременно, САЩ използваха едва от скамейката Андрю Вон, докато топ проспекта на Филаделфия Алек Бом удари 0 от 4, загатвайки за дълбочината в състава на САЩ и в двете фази на играта.

В другия мач от група А домакинът Мексико победи Доминиканската република с 6:1 в скъсен заради дъжд мач, в чиито център отново бе тривиален Гранд Слам. След като Карлос Пегуеро даде преднина на карибския отбор, Естебан Куироз истреля топка извън пределите на ст. „Estadio de Béisbol Charros de Jalisco” в затварянето на третата част и направи резултата 4:1.

До края на шестия ининг Мексико добави още две точки от единични хоумръни на Ефрен Наваро и Матю Кларк в края на шестия ининг, което се оказаха и закриващите акорди в срещата.

Едуардо Вера (П, 1-0) допусна само 4 хита и рън, гарнирани със страйкаут, в първия си старт, докато Ени Ромеро (З, 0-1) пое загуби въпреки 10-те си страйкаута.

Екшънът от група А се подновява още днес от 19:00 ч., когато Доминиканската република и Холандия ще търсят първия си успех, докато в късния мач от 02:00 ч. някой измежду Мексико и САЩ ще подпечата мястото си в Супер кръга в Чиба, Япония.

Мачовете в останалите две групи в Тайван (Тайчинг и Таоян) и Сеул започват във вторник и сряда, респективно.

Резултати, WBSC Premier12, група А (Гуадалахара), 2.11:

САЩ – Холандия 9:0

Мексико – Доминиканска република 6:1 (6)

Програма, 3.11:

19:00 Доминиканска република – Холандия

02:00 Мексико – САЩ

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.