Wed. Jan 22nd, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Стивън Страсбург отказа завръщане във Вашингтон, цели над $100 млн.

1 min read

Доста солидна част от ключовите играчи на Вашингтон вече станаха свободни агенти, а загубите за новите шампиони от Световните серии не спират. Вчера след шампионския парад на Нешънълс в американската столица MVP на сериите Стивън Страсбург обяви, че ще се раздели с тима предстрочно по клауза в договора си за opt-out на играч.

Разтрогвайки сделката си Страсбург се отказва от $100 млн., които щеше да получи в последните си четири години с Вашингтон.

Това е сериозна индикация, че избор №1 от Драфта през 2009 г. и неговият агент Скот Борас ще търсят много повече при преговорите на пазара за свободни агенти. Миналата зима, благодарение на Борас, Брайс Харпър подписа най-скъпия договор за свободен агент на стойност $330 млн. за 13 години.

Интересно е, че Страсбург ще получи още $70 млн. от Вашингтон в периода 2024-2030 г. Когато той подписа настоящата си сделка през 2016 г., тя бе на стойност $245 млн., но за срока от 7 години той щеше да получи едва $175 млн. Останалите са разпределени на по $10 млн. за седем години.

Ако бе решил да остане за сезон 2020, Страсбург щеше да има същата дилема следващата зима, но след месец май вече щеше да бъде активирана клаузата, по която Нешънълс няма да могат да го търгуват.

Страсбург оставя зад гърда си една от най-успешните си кампании, в която спечели 18 мача на възвишението с 3.32 ERA. Той напуска Нешънълс като лидер по страйкаути с 1695 в 51-годишната история на клуба. 112-те му победи са втори само след Стив Роджърс, а заедно с Роджърс той споделя 10-то място с 3.17 ERA.

Само няколко дни след най-великия момент в историята на отбора, щетите вече са нанесени. Освен Страсбург, Райън Зимерман, Даниел Хъдсън и Хауи Кендрик ще станат свободни агенти, кандидатът за приза MVP на Националната лига Антъни Рендон се очаква да откаже „квалификационната” си оферта и също за стане свободен агент, а Шон Дулитъл пък има клубна опция за 2020 г. с неясен изход.

Трансферният прозорец формално стартира в понеделник, а Страсбург ще углавява звездните питчъри на пазара, заедно с Герит Кол, който също е клиент на Борас, както и Зак Уилър и Мадисън Бъмгърнър.

Имайки впредвид очакванията за почти сигурен подпис на Кол с ЛА Ейнджълс (близо до родния му Нюпорт Бийч в Южна Калифорния), битката за Страсбург може да е много по-успорвана и застой в преговорите между Борас и отборите не исключва завръщане във Вашингтон.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.