Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Дестинации за най-желаните свободни агенти

1 min read

Миналата зима търсенето на нови отбори за Мани Мачадо и Брайс Харпър бе дълго, но донесе много изненаде. Сега битката на пазара за свободни агенти обещава да бъде дори по-интригуваща поради начилието на повече елитни играчи.

Претенденти за наградите MVP и Cy Young като Антъни Рендон и Герит Кол са с несигурно бъдеще след страхотни кампании и стигани до Световните серии. Интересното е, че няма изявен фаворит за нито един елитен свободен агент с изключение на Кол, където преобладаващите прогнози са за подпис с Лос Анджелис Ейнджълс.

Какво следва пред 12 от най-добрите играчи в лигата? Ето някои прогнози за трансферен прозорец, който може да преобърне баланса на силите в МЛБ, както и коефициенти според SportsBettingDime.com:

Герит Кол – ЛА Ейнджълс                                             

Роденият в Нюпорт Бийч Герит Кол, представляван от Скот Борас, със сигурност чака много скъп договор след като спечели 20 мача на възвишението и бе лидер по страйкаути с 326. Кол нямаше загуба в продължение на 27 старта между края на месец май и мач №1 от Световните серии срещу Вашингтон. ЛА Ейджълс са отбор, който отчаяно се нуждае от стартови питчъри, за да се възползва от начието на най-добрия и комплексен играч в нападение Майк Траут, а към момента Феликс Пеня и Андрю Хийни са единствените надеждни питчъри в ротацията. През 2019 г. „ангелите” завършиха с 5.64 ERA от стартърите си, повече от само Колорадо.

Коефициент: 5.00 (4/1)

Договор: 7 години, $350 млн.

Антъни Рендон – Сейнт Луис Кардиналс

Вашингтон все още са в добра позиция, но загубите пред тима са прекалено много и вероятно столчани ще трябва да направят избор между Рендон и Страсбург. Пауърбатата изгблежда като твърде очевидна нужда пред Кардиналс, които бяха 19-ти в МЛБ по отбелязани точки и вървят ком загуба на една от най-важните си бати – Марсел Озуна.

Коефициент: 10.00 (9/1)

Договор: 10 години, $350 млн.

Стивън Страсбург – Филаделфия Филис

Ротацията на Фили, която преди две години изглеждаше като като силната черта на тима, не беше на познатото ниво миналата година с 4.64 ERA (17-то място). Арън Нола показа признаци на подобрение в края на сезона, но Зак Ефлин и Ник Пивета имаха слаби кампании и ротацията се оказа топ приоритет за Филаделфия през офсезона. Филис имат около $70 млн. преди на достигнат по данък „лукс”.

Коефициент: 8.00 (7/1)

Договор: 5 години, $250 млн.

Мадисън Бъмгарнър – Минесота Туинс

След като „близнаците” загубиха трите си оса Джейк Одоризи, Кайл Гибсън и Майкъл Пинеда, те показаха готовност да запълнят липсата още от рано в прозореца. В средата на седмицата на север слуховете гласяха нещо от рода на $72 млн. за 4 години – в такъв случай и двете страни биха били съгласни – никой не би дал повече от 20 млн. на година за МадБъм, докато при такъв договор Туинс биха могли да задържат и някой от тримата си свободни агенти в ротацията, което би отчело подобрение в тази област.

Договор: 5 години, $100 млн.

Зак Уилър – Ню Йорк Янкис

През лятото Янкис имаха много солиден интерес към питчъра на градския съперник Метс, като тогава избраха да се фокусират върху преговорите за Зак Грейнке, които се оказаха безуспешни. Сега, при неуспех в битката за Кол, вниманието на Брайън Кешман ще бъде насочено върху Бъ;гарнър и Уилър, където Зак вече се отвърди като предпочитана опция.

Коефициент: 11.00 (10/1)

Договор: 4 години, $40 млн.

Хюн-Джин Риу – Лос Анджелис Доджърс

Измамниците” не биха пуснали корееца на пазара след рекордната му кампания. С 2.32 ERA, Риу бе най-добрият питчър на ЛА, като проблемите в булпена остават, което изключва раздяла на „голямото трио” в ротацията на Риу, Кършоу и Бюлър. Междувременно, 4.53 ERA във втората половина на сезона изгуби вярата на много от другите претенденти, а с това и шансовете на Риу за скъп договор.

Коефициент: 1.50 (1/2)

Договор: 3 години, $45 млн.

Ясмани Грандал – Тампа Бей Рейс

В година, в която питчърската група на „скатовете” предзвика истински фурор с най-добрия ERA в МЛБ, нападението имаше някои дупки. Травис Д’Арно направи добри включване като кетчър от юни до края на сезона, но сега, без него, е време отбора да похарчи за пауърбат това, което похарчи за Чарли Мартън (3 години, $45 млн.) миналата зима. Тампа Бей отбеляза 769 ръна, което бе подрежда 16-ти в Мейджър Лийг Бейзбол.

Договор: 4 години, 50 млн.

Джош Доналдсън – Атланта Брейвс

След силен сезон в Джорджия, който включваше 37 хоумръна, Доналдсън изглежда е готов да остане на постоянно на юг. Една от пречките би била скъпия договор ($23 млн.), който Атланта плати миналата година на бившия MVP на Американската лига, който те не биха дубликирали за няколко сезона.

Коефициент: 2.60 (8/5)

Договор: 5 години, 75 млн.

Майк Мустакас – Милуоки Брюърс

Запазването на Мустакас трябва да е основен приоритет през Милуоки, имайки впредвид, че единственият останал състезател, който може да играе трета база, е Травис Шоу, който през последните си две кампании батира респективно .157 и .241.

Коефициент: 7.00 (6/1)

Договор: 4 години, $90 млн.

Диди Грегориъс – Синсинати Редс

Шортстопът на Янкис изпита спад в батирането си, но все пак би бил несравнимо папълнение за отбор като Синсинати Редс, който е 25-ти по отбелязани точки. Нагласата на „червените” бе да бъдат огресивни на пазари миналата година, което даде дивиденти с лицето на Танър Роарк и Ясиел Пуиг. Това не изглежда като нещо, което скоро ще се промени. В състав с много дълбочина, Хосе Пераза ще отида на втора база, а Фреди Галвис ще стане резервен избор.

Коефициент: 8.00 (7/1)

Договор: 2 години, 20 млн.

Танър Роарк – Чикаго Уайт Сокс

Следващата стъпка в новата епоха на „белите чорапи” е изграждането на ротация, която през 2020 г. ще придобие своя начален вид. Майкъл Коупек се завръща от Tommy John операция, докато Лукас Джиолито изпита най-силната кампания в кариерата си. Роарк, който направи много силен сезон със Синсинати, и изигра 6 почти безгрешни старта с екипа на Оукланд, би бил ход, който да доближи южно Чикаго до битката за постсезона.

Договор: 5 години, $75 млн.

Уейд Майли – Колорадо Рокис

Колорадо е в отчаяна нужда за подобрения на възвишението след краха през 2019 г., който видя 5.58 ERA, по-малко от само Балтимор. Отборът има победен отбор в нападение, но при задълбочаване на проблемите на възвишението може дори „сколистите” да търсят купувач на Чарли Блакмън или Нолан Аренадо, което ще слажи край на най-обещаващия отбор на Колорадо от 2007 г. и загубата в Световните серии от Бостън.

Договор: 2 години, $18 млн.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.