Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Траут е MVP за трети път, Белинджър с първо отличие

1 min read

Майк Траут отново затвърди статута си на най-добрия играч в МЛБ още откакто дебютира в Мейджър Лийг през 2011 г. Аутфилдъръг на ЛА Ейнджълс спечели приза за MVP на редовния сезон в Американската лига за трети път в кариерата си, след 2014 г. и 2016 г., изравнявайки съотборника си Алберт Пухолс с най-много сред активните играчи в МЛБ.

Отличието в Националната лига обаче също попадна при играч в Калифорния. Коди Белинджър поведе Доджърс през 2019 г., печелейки 19 от 30 гласа за първо място след кампания, в която записа 115 RBI. „Метеорът от Мелвил” пък спечели вота в АЛ с 20 точки пред подгласника си Алекс Брегман. Маркъс Симиен и Антъни Рендон останаха на третата позиция в двете лиги.

С третото си отличие Траут стана 11-тия състезател с 3 награди за Най-полезен играч. Единствено Бари Бондс със 7, всички от които в Националната лига с екипите на Питсбърг (1) и Сан Франциско (6), има повече отличия в рамките на Мейджър Лийг Бейзбол. Майк Траут батира за най-ниския си коефициент от 2014 г., .291, но завърши на върха в OBP за втори пореден сезон.

Траут отново завърши на върха в АЛ по WAR със 8.6, като кариерните му показатели вече са по-добри от членовете на Залата на славата Алан Трамел (70.7) и Тони Гуин (69.2). Следващата цел за 2020 г. е Джо ДиМаджио (78.1). Траут към момента е 78-ми, втори сред активните състезатели след Пухолс.

Коди Белинджър пък за първи път в три-годишната си кариера в МЛБ удари за над .300 и имаше коефициент на достигани до база над .400 с .406.

„Не съм плакал по този начин от много време.” Сподели Белинджър пред MLB Network. Последният играч на „измамниците”, който печели отличието, бе Клейтън Кършоу през 2014 г., докато за последният полеви MVP на Лос Анджелис трябва да се върнем чак в далечната 1988  г., когато Кърк Гибсън направи това по пътя към последната титла на Доджърс от Световните серии и победния хоумрън на Гибсън в мач №1 от сериите.

През сезон 2019 бившият Новобранец на годината завърши трети по хоумръни в НЛ, седми по RBI, четвърти по коефициент на батиране, втори по OPS, както и бе над всички в двете лиги по Wins Above Replacement с 9.0. Най-голямата конкуренция на Бели, Крисчън Йелич, отсъства почти целия месец септември заради контузия.

ЛА не знаеха какво да очакват от Белинджър след средняшка 2018 г., вкойто той разочарова след страхотния си новобрански сезон през 2017 г., но след като записа само едно батиране повече през изминалата кампания, Белинджър удари с 22 хоумръна повече и вкара с 39 повече точки за отбора си.

За разлика от Доджърс, съседите от „новата школа” не успяват да се възползват от присъствието на най-доминантния играч в лигата, като тимът от Анахайм не е достигал по плейофите отг 2014 г., когато загуби и трите си мача от Канзас Сити. Отборът завърши с втората най-слаба ERA от стартовите си питчъри, като загуби Тайлър Скагс и Феликс Пиня за втората половина от сезона.

Така надеждите за това Траут да се превърне в катализатор за първа шампионска титла в Анахайм от 2002 г. висят на усилията на генералния мениджър Били Еплър да привлече бившата звезда на Хюстън и Питсбърг Герит Кол като свободен агент, както и други подобрения към ротацията на отбора.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.