Thu. Dec 12th, 2019

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Сан Диего се намесиха в борбата за МадБъм

1 min read

Трансферният прозорец в МЛБ е още млад, а Сан Диего вече дават предпоставки за повторение на събитията от миналата зима и пролет, когато Падрес изненадаха, привличайки третия бейзмен Мани Мачадо за тогава най-скъпия договор на свободен агент в историята.

Проблемите в ротацията обаче бяха видни през сезон 2019 и тимът от Калифорния ще опита да балансира състав с много потенциал на хоума. Крис Падак, навлизайки във втория си сезон в МЛБ, е единствената гаранция на възвишението.

Още рано през сезона Сан Диего, по информация на NBC Sports Bay Area, проявяват явен интерен към двама бивши MVP на Световните серии – Стивън Страсбург и Мадисън Бъмгарнър.

Според журналиста Далтън Джонсън, назначението на новия генерален мениджър на Сан Франциско Крис Харис не отхвръля, но поставя под въпрос дали отбора ще прави напън да върне клубната легенда обратно в Сан Франциско, където той спечели три Световни серии.

Сан Диего имат дълга история с Бъмгарнър, като на ст. “Петко Парк” асът на Джайънтс има баланс от 5-7 и 3.97 ERA в 17 старта. Това е малко над средния показател на МадБъм от 3.13, гарнирани със 119 победи.

Тази хронология включва и една интересна ситуация през май 2016 г., когато след като МадБъм изкара Уил Майърс чрез страйкаут, който приключи трети ининг на мач в СД, се стигна до словесен двубой и изпразване на скамейките.

32.5 Wins Above Replacement (WAR) поставят 31-годишния стартър на осмо място в историята на “гигантите”.

По-рано през месец ноември Ню Йорк Янкис хвърлиха първата топка на преговорите с Бъмгарнър и агентът му Ед Курело, като каза пред San Francisco Chronicle, че възнамерява да преговаря с представителните лица на Мадисън още на Зимните срещите на МЛБ.

Букмейкърите поставят Атланта Брейвс като фаворит за подписа на Бъмгарнър, докато се очаква досегашният отбор на питчъра, който ще получи избори в Драфта през 2020 г. при неуспех на пазара, да е фактор до края на прозореца.

Сан Диего завършиха на 18-то място според ERA от стартовите си питчъри, като показателят на тима бе 4.66. Гарет Ричардс, който ще получи $8.5 млн. в последната си от две години с отбора, и Джоуи Лучеси вераятно ще окупират още две места в ротацията, докато Ерик Лауър също е кандидат. С други думи – въпросителните на възвишението са големи, а Сан Диего показа през март, че е достатъчно амбициозен, за да шокира отново бейзболния свят.

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.