Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Фам в Сан Диего е почти свършена сделка

1 min read

Според източници Сан Диего Падрес са близо до трета важна сделка в последната седмица от страна на генералния мениджър на отбора A.J. Preller. Размяна с Тампа Бей може да прати Томи Фам – бивш аутилдър на Сейнт Луис – на западното крайбрежие в замяна на Хънтър Ренфро.

Сделката, която все още не е потвърдена от двата клуба и МЛБ, включва и два проспекта. Втория бейзмен в огранизацията на Падрес Кзайвиър Едуардс, №72 според MLB.com Pipeline, ще премине в отбора на Рейс срещу универсалния младок на “скатовете” Джейк Кроненуърт.

Кроненуърт бе избран в седмия кръг на Драфта през 2015 г. и играе както като питчър, така и като шортстоп в останалите си мачове. Най-скоро той взе участие в националния отбор на САЩ на турнира Premier12, където батира едва .108 с хоумрън и 2 RBI.

Едуардс пък, също шортстоп, стигна до ниво Class A рез сезон 2019 в майнър лигите, батирайки .322 с 43 RBI, хоумрън и 34 откраднати бази в 123 мача с екипите на Форт Уейн Тинкепс и Лейк Елсинор Стормс.

По-големите дивиденти от размяната на пръв поглед са за Сан Диего, който търси заздравяване на батинг листата, преди да атакува пазара на стартовите питчъри.

Томи Фам завърши 11-ти в гласуването за MVP на Националната лига през 2017 г., което се оказа и последния му цял сезон с “кардиналите”. В средата на сезон 2018 той премина в Тампа срещу три проспекта на флоридчани.

Тази сделка бе в основата на завръщането на Тампа Бей в плейофите за първи път от 2013 г., като за двете си години батира .287 и записа .870 OPS. 21 хоумръна през изминалата кампания бяха на второ място в отбора само след 33-те на Остин Медоус.

Рейс пък губят един най-добрите си играчи в нападение и то след сезон, в който завършиха в средата на АЛ по отбелязани рънове и коефициент на батиране (.254).

Междувременно те пък получават добър защитен десен аутфилдър, който пък завърши 2019 г. с 13 DRS (Defensive Runs Saved), по-малко от само 13 състезатели в НЛ. Ренфро на всичкото отгоре има и още три години на договора си.

Загубата на Ренфро представлява загуба на друг от лидерите на тима що се отнася до пауър хитинг, като те губят лидерът си по хоумръни с 33 само няколко месеца след като дадоха Франмил Рейес, който имаше 27 в първата част от сезона, на Кливланд.

И въпреки 33 хоумръна на бившия избор в първия кръг да бяха точно колкото най-доброто постижение на играч на Рейс миналата година (Медоус), неговият процент на батиране от .216 е най-ниския от трите му сезона в МЛБ, в които е изиграл 100 или повече мача.

Не е изненада, че отбор като Сан Диего, който притежава един от най-добрите ситуационни хитъри в лигата в лицето на Ерик Хосмър, да търсят пътя към постоянството в нападение. Същото важи и за Рейс и пауър хитинга след сезон, в който те завършиха едва 11-ти по хоумръни в АЛ, въпреки да счупиха клубния си рекорд с 18 хоумръна.

Ако сделката не пропадне, листата на Падрес може да изглежда така:

1 SS Фернандо Татис

2 RF Томи Фам

3 3B Мани Мачадо

4 1B Ерик Хосмър

5 LF Уил Майърс

6 CF Мануел Марго

7 2B Джуриксън Профар

8 C Франциско Мехия

9 Питчър

Важно е да се отбележи и че размяната идва почти пет години след сделката между двата отбора, която Уил Майърс при настоящия му тим.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.