Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Герит Кол отказа Ейнджълс за Янкис, постави нов рекорд

1 min read

В последните месеци Герит Кол свикна да поставя рекорди, на и извън терена. Това се случи отново на Зимните срещи, където Кол избра офертата на НЙ Янкис от 9 години и $324 млн. и се присъедини към “янките”.

Бившият стартър на Хюстън и Питсбърг има опция за разтрогване на деветгодишния си договор след петата година. Стойността на договора от $324 млн. разби рекорда за питчър от пазара на свободните агенти, държан за няколко дни от Стивън Страсбург. От друга страна, това е втората най-скъпа сделка на свободен агент в историята на северноамериканските спортове след тази на Брайс Харпър с Филаделфия през март.

Янкис не бяха считани за фаворити за подписа на Кол още от началото. Но когато те се включиха в битката, още в средата на декември Кол стана част от 27-кратните шампиони.

Именно завръщането на Страсбург в столицата вдигна летвата за Кол и агента му Скот Борас бе в позиция да поиска рекордна сума, което даде предна позиция на Янкис на стартовата решетка.

Най-голямата загуба от действията на Янкис вчера може би отчете ЛА Ейнджълс. Организацията от Анахайм пропиля златен шанс да се поздрави с питчър от калибъра на Кол, който да преобърне проблемите на “ангелите” на възвишението. Всичко още от началото на трансферния период беше на тяхна страна – Хюстън загубиха Световните серии и това бе сред главните фактори Кол да отпише Астрос, а най-близо до родния му град Нюпорт Бийч, Калифорния, са именно Ейнджълс.

Преди две години Ню Йорк бе сред претендентите за Кол, който тогава бе пред това да бъде търгуван от Пайрътс. Брайън Кешман бе на път да включи Мигел Андухар, който с тегение на обстоятелствата се превърна в титуляр на трета база. Сделка за Кол се случи, но с Хюстън.

Две зими по-късно Кол костваше на най-титолувания клуб в МЛБ много по-малко щети. Той завърши 2019 г. с баланс от 20-5 и 2.50 ERA, включително и поредица между май и октомври без загуба на хълмчето. Тези постижения му заслужиха първия договор на Янкис на обща стойност над $100 млн. от Масахиро Танака през 2014 г.

Що се отнася до Танака, той и Кол ще са част от много обещаваща ротация на Янкис, която още може да включва завръщащ се Луис Северино, Джеймс Пакстън и Джей Ей Хап.

Герит Кол бе избран от Питсбърг в Драфта през 2011 г., след като изведе UCLA до загуба във финалната серия от Колежанските световни серии. През изминалия сезон той завърши втори в гласуването за отличието Cy Young в Американската лига, и поведе АЛ по страйкаути с 326.

 

 

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.