Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Аткинс с нов трасферен удар, надплати за Риу

1 min read

October 6, 2019; Washington, DC, USA; Los Angeles Dodgers starting pitcher Hyun-Jin Ryu (99) pitches in the first inning in game three of the 2019 NLDS playoff baseball series against the Washington Nationals at Nationals Park. Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports

Желанието на Торонто да изградят отбор на бъдещето бе силно изразено през изменалия сезон, когато за тима добютираха Владимир Гереро-младши, Каван Баджио, а Лордес Гуриел продължи развитието си като титуляр в левия аутфилд на Блу Джейс.

Въпреки това, генералният мениджър Рос Аткинс не изключва възможността прогреса в развитието на отбора да бъде забързано, работейки задълбочено по ротацията през последните седмици.

Танър Роарк и Чейс Андерсън бяха привлечени, но истинският удар бе в неделя вечер, когато бевшият корейски ас на ЛА Доджърс Хюн-Джин Риу подписа 4-годишен договор на стойност $80 млн.

Риу завърши втори в гласуването за питчърското отличие Cy Young след Джейкъб ДеГром в кампания, в която 2.32 ERA в 29 старта резултираха в най-добрия сезон на корееца в МЛБ.

Хюн-Джин Риу премина в състава на ЛА Доджърс през 2013 на шест-годишна сделка, която се равняваше на $36 млн. Преди това той прекара още 6 години в Хангва Ийгълс в Корейската бейзболна огранизация (КБО).

Дължината на новия му договор е над това, което се смяташе за мярка след спада в играта на Риу през септември, но определено не е изненада, имайки впредвид кой е агент на корееца. Аткинс и щабът му имаха $100 млн. до данък “лукс”, което предположи канадският отбор да надплати, за да вземе Риу пред главните претенденти от Доджърс и Ейнджълс.

Три от шестте сезона на Риу в МЛБ бяха скъсени заради различни контузии. Двете му кампании с 29 и 20 старта резултираха в завършвания в топ 5 на Новобранец на годината (2013) и Cy Young в Националната лига (2019).

Това е трето важно попълнение към ротацията на Блу Джейс, като по-рано през офсезона те се поздравиха с услугите на Танър Роарк, който направи силен сезон със Синсинати и Оукланд, както и с Чейс Андерсън, който дълго бе ас в Милуоки.

Договорът е и третият най-скъп в историята на канадците, след този на Ръсел Мартин през 2014 г. (5 год., $82 млн.) и удължаването на този на Върнон Уелс през 2006. (7/126). Ако Риу не бе приел квалификационната оферта на ЛА преди година, пътят в кариерата му можеше да е толкова по-различен без сезон 2019, в който той увеличи стойността си.

Най-големите губещи са вероятно двата най-задълбочени преследвачи на корееца от щата Калифорния. И Доджърс, и Ейнджълс имат дупки в ротацията, но Ейнджълс се нуждаеха от Риу или Кайкъл, за да проработи планът им, заради който се отказаха от Герит Кол за сметка на едногодишни сделки с Хулио Техеран и търговия с Балтимор за Дилън Бънди.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.