Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Бетансес прави булпена на Метс елитен

1 min read

Делин Бетансес ще остане родния си град Ню Йорк, през който прекара последните осем сезона от кариерата си в МЛБ. Еденствената разлика е, че той ще трябва да измине дистанцията от Бронкс до Куинс, където днес подписа едногодишен договор в НЙ Метс.

Сделката е на стойност $10.5 млн., но включва и допълнителна опция на състезателя за сезон 2021 от $6 млн. След като намаляването на заплатата на Йонис Сеспедес даде възможност на “гражданите” да привлекат по-скъп играч без да надвишават границата от $208 млн., след която се плаща данък “лукс”.

“Обичам Ню Йорк. Израстнах в Манхатан, ходих на училище в Бруклин, играх в майнър лигите в Стейтън Айланд, началото на кариерата ми дойде в Бронкс. Сега е време да спечеля Световните серии в Куинс.” каза Бетансес, оставайки в Ню Йорк след осем звездни кампании с екипа на Янкис.

С екипа на “янките” нюйоркчанинът записа 2.36 ERA, и, изключвайки първия си сезон, в който взе участие само в 2 мача, и миналата година, когато заради контузия в рамото изигра едва 0.2 ининга през септември, е един от най-постоянните реливъри в Мейджър Лийг Бейзбол.

Новобранската му кампания, която видя завършване в топ 3 на приза за Новобранец на годината в АЛ, бе началото на четири поредни участия в Мача на звездите, като в две от тези кампании записа ERA под 2.00.

В най-скорошната си пълна година изборът в осмия кръг през 2006 г. регистрира 2.70 ERA в 66.2 ининга, докато в новобранския си сезон, когато хвърли 90 ининга, записа зашеметяващото 1.40 ERA.

Във този звезден период между 2014 и 2016 г. Бетанчес беше четвърти сред реливърите в МЛБ по ERA, след Уейд Дейвис, Зак Бритън и Аролдис Чапман, с 1.76 ERA.

Генералният мениджър Броуди ван Уагенен нарече попълнението “коледен подарък на Бъдни вечер”. Това е най-явният му опит да адресира булпен, който завърши 26-ти от 30 отбора с 4.99 ERA от страна на реливърите.

Първата стъпка бе бившият питчър на Сейнт Луис Майкъл Уака, който след спад в играта му миналата година попадна в булпена на “кардиналите” и опитът му с тази сфера бе решаващ фактор в избора на бившия агент.

Нюйоркчани все още имат около 10 млн., които да използват върху заплати за сезон 2020. Въпреки привличането на Бетансес, още от същото може да е на опашката в лицето на свебедни агенти като Уил Харис и Крег Стамен.

Единственият мач на Бетансес през 2019 г. бе на 15-ти септември срещу Торонто, когато стъпи на възвишението в четвъртия ининг и бързо изгори първите двама батъри чрез страйкаути, преди да предаде поста си на Нестор Кортес (З, 1-1).

Младокът Сам Хагърти де освободен за да напреви място за Бетанчес на състава от 26 състезателя.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.