Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Синсинати дават последен шанс на реливър, Туинс добавиха двама стартъри

1 min read

Ръководството на Синсинати Редс обяви две нови попълнения в първия ден от новата година. Японският аутфилдър Шого Акияма, който получи договор на стойност $15 млн. за три години, бе по-важната новина, но “червените” също се поздравиха и с бившия реливър на Милуоки и Бостън Тайлър Торнбург.

Торнбург, който прекара последните два сезона при Ред Сокс, подписа майнър лийг сделка, която ще е последния му шанс да възроди 8-годишната си кариера в МЛБ.

Милуоки избраха Торнбург в третия кръг на Драфта през 2010 г., като две години след това той дебютира в Мейджър Лийг, като най-ярко се отличават две от четирите му пълни кампании с екипа на “пивоварите”.

През 2013 г., в която той официално бе “новобранец”, Торнбург регистрира 2.03 ERA, записвайки 7 старта и 11 влизания от булпена. В последния си сезон на север, през 2016 г., продуктът на университета Южен Чарлстън взе участие в рекордните за него 67 мача, завършвайки 23 от тях и отчитайки 2.15 ERA.

През декември същата година той бе изпратен в Бостън срещу четирима проспекта на “червените чорапи”, сред които Трасив Шоу, който бе сред титулярите почти в цялото си пребиваване в Уисконсин, и шортстопа Маурисио Дюбон, който дебютира три години по-късно.

Три дни преди откриващия мач на Ред Сокс от сезон 2017 срещу Питсбърг Торнбург получи контузия в дясното рамо и пропусна целия сезон, но проблемите не отминаха в следващите две кампании, записвайки съответно 5.63 ERA и 7.11 ERA.

Ако Торнбург попадне сред състава на мениджъра Дейвид Бел за пролетните тренировки, той може да си проправи път към булпена за Редс, който завърши на 13-то място в лигата с 4.28 ERA.

Местата на Майкъл Лорензен, Робърт Стивънсън и Амир Гарет са сигурни като най-надеждните реливъри, но Торнбург в най-добрата си форма, онази от четири си години с Брюърс, може да бъде много важна за дълбочината на Синсинати и ще бъде едиствения му шанс за завръщане в МЛБ.

Междувременно Минесота Туинс насочиха вниманието си към битката за третия бейзмен Джош Доналдсън, завършвайки инициативата си за завършване на ротацията с двама стартъри ветерани.

Това бяха бившият питчър на ЛА Доджърс Рич Хил, който навлиза в сезона, в който ще навърши 40 години, както и бавшият ас на Синсинати Хоумър Бейли.

Двамата се присъединиха на едногодишни договори на стойност съответно $3 млн. и $7 млн. Те носят със себе си много несигурност, но същото се отнася и за ролята им в състава на Минесота през 2020 г.

Бейли, автор на два ноу-хитъра в кариерата си, завърши миналата година в Оукланд. Ветеранът имаше положителен баланс (13-9) на възвишението за първи път от 2014 г.

До голяма степен е сигурно, че и двамата ще бъдат част от ротацията в началото на сезона докато изтече наказанието от 60 мача на Майкъл Пинеда за използване на забранената субстанция хидрохлоротиазид.

Мястото на единия от тях, вероятно по-слабопредставящия се, след това ще зависи от това дали Ранди Добняк ще реши да си завърне в ротяцията. След завръщане от контузия през септември бившият стартър Добняк хвърли 4 мача като реливър, и започна един като де факто откриващ реливър в плейофите срещу НЙ Янкис.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.