Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Бетс с рекордно споразумение

1 min read

Последният ден, в който отборите могат да избегнат арбитраж и да се споразумеят в играчите си, може да минава без изненади, но не и без очаквани рекордни постижения.

Според Марк Фейнсанд от MLB.com, Муки Бетс и Бостън Ред Сокс са се споразумяли на заплата от $27 млн. за сезон 2020, което е най-голямата заплата, която играч е получавал при завършване на случая по взаимно съгласие в последната си година на наличност.

Предишното постижение бе поставено от Нолан Аренадо, който взе $26 млн. от Колорадо през 2019 г., а Джош Доналдсън и Брайс Харпър получиха по $23 млн. и $21 млн. съответно през 2018 г.

“Червените чорапи” обвързаха още и Джаки Брадли-младши (11 млн.), както и трима реливъри – Брендън Уъркман ($3,5 млн.), Мат Барнс ($3,1 млн.) и Хийт Хембри ($1,6 млн.).

С увеличаването на заплатите си вероятността Бетс и Брадли да преминат в други отбори се увеличава поради опитите на Ред Сокс да освободят място под границата от $208 млн. за сезон 2020, изграждаща данък “лукс”.

Още няколко звездни играчи се споразумяха в отборите си преди крайния срок в петък от 20:00 ч. (българско време). Франциско Линдор получи $17,5 млн. от Кливланд, втората най-голяма за играч във втората си година на наличност, след $20 млн. на Муки Бетс през миналата година.

Крис Брайънт се съгласи на $18,5 млн., Тревър Бауър на $17,5 млн., Маркъс Симиен на $13 млн., Джош Бел на $4,8 млн., Ноа Синдергард на $10 млн. като някои от примерите.

Следващите именити случаи, по които се чака развитие, са тези на Коди Белинджър и Арън Джъдж. Съгласие може да е постигнато преди 20:00 ч., но новината вероятно ще излезе на яве през нощта.

Всеки играч, който има между три и шест години опит в Мейджър Лийг Бейзбол има право на увеличение на заплата чрез арбитраж. Ако двете страни не се споразумеят преди крайния срок в средата на януари, те биват изправени пред съдийски панел, който изслушва двете станции и избира една от тях (но не и стойност между двете предложения) за заплата на играча за идния сезон.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.