Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Времето на Хосе Мартинез в Сейнт Луис приключи

1 min read

След четири сезона с екипа на Сейнт Луис Кардиналс, Хосе Мартинез за първи път ще играе в Американската лига, като бе част от сделка, която изпрати него, аутфилдъра Ранди Арозарена и избор в Драфта през юни в Тампа Бей срещу елитния проспект на “скатовете” Матю Либератор, кетчърът Едгардо Родригез и още една селекция в Драфта.

Изборите ще са в компенсация, като този на “кардиналите” ще бъде след първия кръг, а изборът на Рейс ще е след края на втория кръг.

Либератор бе изборът в първия рунд на Тампа Бей през 2018 г., попаднал при отбора с 16-тия избор, като в момента е под №41 в класацията на MLB Pipeline.

След силен сезон на новобранското ниво на майнър лигите, в която записа 1,38 ERA, той бе приземен през сезон 2019, записвайки баланс от 6-2 и 3,10 ERA с Боулинг Грийн Хот Родс в Мидуест Лийг на ниво А.

Либератор ще започне следващата кампания с Палм Бийч Кардиналс, във Флорида Стейт Лийг. Той вече е третият най-високоранкиран младок в организяцията на тима от щата Мисури.

Частта от сделката на Тампа Бей вероятно ще има повече отражение в краткосрочен план. Мартинез направи страхотна кампания през 2018 г., когато батира .308 със 17 хоумръна от 534 батирания. Продукцията му бе отслабена през миналия сезон, но върхът на възможностите му предлага много помощ за отбор, който има проблеми в нападение.

Генералният мениджър на Тампа Бей Ерик Неандер сподели, че високият OBP на венецуелецът от .363, както и много стабилен .976 OPS срещу левичари е било зелена светлина да приоритизира добавянето на състезател като Мартинез.

Затвърждаващата се тенденция на търпение на хоума бе потвърдена през изминалия сезон, когато бившият избраник на Канзас Сити видя средно по 4,2 хвърляния/AB, най-много от четирите си кампании в Мейджър Лийг.

Сделката поставя и състава на Рейс в много интересна ситуация. Аутфилдът е повече от наситен – Остин Медоус, Хънтър Ренфроу, Кевин Киермайър, Йошимото Цуцуго и Мартинез са сред фаворитите за титулярно място.

Вероятно японското попълнение ще бъде жертва на привличанието на Мартинез, като Медоус и Ренфроу са сигурни избори пред Мартинез и Цуцуго, които играят на една и съща позиция като тях, а Киермайър стартира пред единствения центрълен аутфилдър сред 26-мата в състава – Арозарена. Кам момента Мартинез е по-надеждната опция като DH.

Въпреки това е сигурно, че мениджърът Кевин Кеш не би се колебал да размества позициите на своите аутфилдъри, ако батирането продължи да е проблем. “Скатовете” завършиха 18-ти в МЛБ по отбелязани рънове.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.