Mon. Jan 20th, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Десет прогнози за 2020 г.: Част Втора

1 min read

Снимки: Стив Карер

След като в предишната ни статия ви проложихме десетте ни предположения за най-интересното от МЛБ през предстоящия сезон, време е да обърнем внимание и на останалата част от бейзболния свят. Българската Бейзболна Лига и колежанския бейзбол и софтбол ще бъдат на преден план, както и Австралийската Бейзболна Лига, където развръзката на сезон 2019/2020 тепърва предстои.

Блус ще грабнат нов требъл

Със сигурност няма съмнение кой е най-силният тим в българския бейзбол. Но е наистина възможно разликата на върха да се увеличи още повече през сезон 2020 в ББЛ.

Бизони и Академици трябва да намерят решение на проблемите си на възвишението, докато Атлетик и Юнак изпитват трудностти що се отнася до постоянството на диаманта. Всеки от потенциалните преследвачи има много силно изразени дупки в състава си – нещо, което не се отнася за „блусарите”, които имат на разположение своят ас и MVP в класацията на треньорите, органицирана от Homerunbg.com, Евгений Черноземски, както и много и увеличаващи важността си оръжия в нападение, като Димитър Насъпов и Георги Георгиев.

Развитието на Академици ще продължи с финал в лигата         

Академици направиха двете най-големи подобрения на отбор от създаването на ББЛ през последните две години. Определено това, което се случва при най-стария български тим, ще резултира в много успех в дългосрочен план.

Валерий Коваленко, автор на единствения no-hitter през сезон 2019 и част от Отбора на Звездите на Homerunbg.com, вероятно ще изиграе повече от трите старта, които регистрира в дебютната си кампания със „студентите”. Олег Коваленко пък почти сигурно ще бъде постоянна част от отбора, докато Явор Андреев навлиза в новия сезон след кампания, в която удари нод .400 и бе наминиран за Comeback Player of the Year.

Ако всички тези фактори се превърнат в константи, то предпоставките Академици да не загубят от Бизони по начина, по който го направиха на полуфиналите през 2018 г., са повече от реални.

Пърт Хийт ще спре доминацията на Бризбейн

Пърт Хийт бе сред фаворитите през последните две издания на плейофите в АБЛ, но някакси Бандитс стигнаха до титли и през двата сезона, правейки поредицата четири поредни. Бризбейн обаче е далеч от госпостващ през сезон 2019/2020, като с баланс 14-17 е четири мача зад лидерите в Североизточната дивизия Оукланд.

Но да се върнем на „топлинните”. Хийт са втори на Югозапад с баланс 18-13, с два мача, но с равни победи с отбора на Аделаида. За втора поредна година Пърт е на върха по ERA. Имайки впредвид, че Туатара няма дълбочина в ротацията си отвъд Джаред Кьониг, Пърт може да е фаворит във евентуална финална серия, ако преодолее силния отбор на Аделаида.

Аризона Стейт ще спечели конференция Pacific-12

Трите топ отбора в конференция PAC-12 останаха много осъкатени след Драфта в МЛБ през юни. UCLA загубиха рекордните за програмата 13 състезатели. Орегон Стейт нямат нито един играч в предсезонния Отбор на сезона на Perfect Game, докато Аризона Стейт остават без централния аутфилдър Хънтър Бишъп, избран от Сан Франциско с 10-ти избор в първия кръг.

Въпреки това, големият катализатор се намира в Темпъл, Аризона. Спенсър Торкълсън регистрира коефициент на батиране .351 през 2019 г. и бе полуфиналист за отличието Golden Spikes. След два сезона, в които удари хоумръни на всички 11 стадиона в конференцията, пред калифорниеца предстои първата година, в която ще може да бъде избран в Драфта на МЛБ, което ще извлече най-доброто от него.

Със загубата на Майкъл Тонглия и Чейс Струмф, нападението на UCLA предвижда сериозен спад, а същото се отнася и за „бобрите”, като звездата Адли Ръчман попадна при Балтимор с първата селекция. Загубите бяха минимални за Аризона Стейт, като само петима напуснаха след сезон 2019, а Брен Спилане показа преди две години с Илинойс как пауърхитър може да влачи отбор без продукция на възвишението на гърба си. Имайки впредвид как и трите топ отбора загубиха своите асове на хълмчето, влиянието на лидера по хоумръни през 2019 г. (23) ще е повече от голямо.

Габи Плейн ще бъде избрана под №1 в Драфта на NPF

Рейчъл Гарсия спечели две поредни отличия за Състезател на годината в колежанския софтбол, но серията ще претърпи своят край, тъй като тя ще пропусне следващия сезон заради задълженията си към националният отбор на САЩ за Олимпийските игри в Токио.

В нейно отсъствие Габи Плейн ще поеме щафетата като най-добър питчър в конференцията. Австрлийката завърши сезон 2019 на 10-то място с 1,24 ERA. Тя също ще бъде и фаворит да бъде питчър под първи избор в Драфта на National Pro Fastpitch за второ поредно издание, след този на Кали Барнхил от USSSA Прайд.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.