Sun. Feb 23rd, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Белтран сензационно аут, търсенето в НЙ продължава

1 min read

Снимки: New York Post

Скандалите, свързани с крадене на знаци на Хюстън Астрос и Бостън Ред Сокс, взеха нова жертва по напълно неочакван начин в четвъртък вечер. Карлос Белтран, назначен преди едва три месеца, се раздели с работата си като мениджър на Ню Йорк Метс преди да е бил начело на тима в дори един състезателен мач.

Пристигането на питчърите и кетчърите на ст. “Кълвър Парк” в Сейнт Луси, щата Флорида, който е символично начало на Пролетните тренировки за “гражданите” е след само 24 дни, а отборът е без мениджър.

Разследване на МЛБ, което доведе до безпрецедентни наказания за Хюстън, разобличи задълбочена роля на четири имена – Ей Джей Хинч (мениджър на Астрос), Джеф Лупхол (генерален меиджър на HOU), Алекс Кора (част от треньорския състав) и Белтран, тогава ветеран аутфилдър в последния си сезон в Мейджър Лийг Бейзбол.

Първите три лица вече загубиха настоящите си работи в лигата, като Хинч и Лупхол бяха лишени от права за една календарна година.

“През всичките ми 20 години в МЛБ съм правил всичко по коректен и прозрачен начин. Като опитен състезател, трябваше да припозная степента на проблема и наистина съжалявам за това, което се случи. Аз живея на принципите на достойнството и вярата, и това, което допуснах, не показва характеристиките на мен и моето семейство.” каза Белтран след като двете страни се разделиха по взаимно съгласие, признавайки за винати си, което предолага санкции за него и Кора.

Разбира се Белтран е сред редките случаи на наставници, които напускат без менажирана среща, но не е единствен. Преди сезон 2005 Аризона назначават Уоли Бакман, но го освобождават след четири дни, като наяве излизат негови проблеми със нарушаване на закона.

Случаят е далеч от приключен. Очаква се обаче бърза реакция от МЛБ, които се надяват нещата да отминат преди 21-ви февруари, когато са и първите мачове от Пролетните тренировки. Първият от тях включва именно шампионите от Световните серии през 2018 г., които се очаква да имат трайно решение на мениджърския пост и да знаят своето наказание.

Собствениците на отбора Джеф и Фред Уилпън отказаха коментар по темата, но генералният мениджър на Метс Броуди ван Уагенен реши да разкрие каква ще е настройката на организацията във второто търсене на меинджър за тази зима.

“Нещата не се променят. Имаме отбор, който е конкурентноспособен и трябва да намерим правелната система. Това включва, съответно, и правилно решение при назначаването на нов мениджър.”

Кои са фаворитите за постовете?

Хюстън Астрос: Ясно е, че това е най-неатрактивното място от трите към момента. Въпреки това, на първо място според Брайън МакТагарт от MLB.com сред кандидатите са Дъсти Бейкър, който извежда Сан Франциско до Световните серии през 2002 г., Джеф Банистър, бивш наставник на Тексас Рейнджърс, и Джо Еспада, който към момента е треньор на пейката на “астронавтите”, но имаше интервюта по-рано тази зима с Чикаго Къбс и СФ Джайънтс.

Ню Йорк Метс: За Метс може би ще е по-добре да си осигурят по-опитен мениджър, като Бък Шоуолтър, но по-вероятно изглежда към момента повишение от дълбините на организацията. Тук опции са Луис Рохас, Тони ДеФранческо и Хенсли Мюленс, които бяха част от щаба на Белтран.

Бостън Ред Сокс: Почти единодушният фаворит за работата в Масачузетс е бившият кетчър на “червените чорапи” Джейсън Варитек. Варитек изигра 14 сезона в Бостън и спечели две титли от Есенната класика.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.