Wed. Oct 21st, 2020

HomerunBG

Българската бейзболна вселена

Звезда в NPF подписа с нов отбор

1 min read

Бившият питчър на университета Вашингтон и шампион на NPF Таран Алвело подписа едногодишен договор с отбора на Чикаго Бандитс за сезон 2020 в професионалния софтбол, по информация на Softball America, потвърдена от клуба през януари.

Алвело бе избрана под №8 от Ози Пепърс в миналогодишния Драфт на лигата, а по-късно преди началото на сезона попадна при USSSA Прайд след размяна с тима от Флорида.

Сделката е много силен ход за генералния мениджър Тони Калмелин, особено след като на 11-ти януари “бандитите” замениха левичарката Даниел О’Тотъл за избор в първия кръг на Драфта през месец март.

В най-силния си сезон в NCAA Алвело и Вашингтон Хъскис стигнаха до загуба в два мача от Флорида Стейт на финалите на Женските колежански световни серии през 2018 г. За четири години в Северозапада, тя завърши с баланс 102-27 и 1,98 ERA.

Тя бързо се адаптира към професионалната игра, като бе сред главните действащи лица за титлата на флоридчани в последния сезон на отбора в лигата. В новобранския си сезон Алвело имаше баланс от 7-1 и 1,38 ERA в 44 ининга в питчърския кръг.

След напускането на Флорида, отборът от “ветровития град” е ясен фаворит за титлата в професионалната софтболна лига National Pro Fastpitch пред останалите пет тима – това твърдение държи още по-голяма тежест след привличането на Алвело.

В последвалия месец Бандитс успяха да преподпишат с топ избора от Драфта през 2019 г. – Кели Барнхил, както и да привлекат нови лица като бившия избор на Хюстън Скрап Ярд Догс Морган Зеркле. Амбър Флорес, асистент треньор, също получи подновяване на контракта си с още една година.

През миналия сезон Чикаго завършиха на първо място в класирането през редовния сезон с баланс 38-7, шест мача през USSSA, но загубиха без да вземат мач у дома във финалната серия срещу Флорида във формат 3 от 5 победи.

HomerunBG 2017-2019 © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.